Zoeken

Huisdieren

Wanneer uw dierbare huisdier overlijdt, heeft dat grote impact. Het wordt vanzelfsprekend een gemis, een huisdier voelt als een volwaardig familielid – en ook als een huisdier komt te overlijden herdenken wij hem of haar graag. Wij begrijpen dit als geen ander en bieden daarom verschillende diensten aan om dit te kunnen realiseren. Onze diensten strekken van Duitse dog tot klein konijn – van een baardagaam tot een parkiet.

Natuurlijk roept dit onderwerp veel vragen bij u op. Deze pagina zal veel van deze vragen beantwoorden.

Wat is er mogelijk?

U kunt uw huisdier ten eerste laten opzetten. Op deze pagina vindt u enkele foto's van huisdieren die door ons zijn opgezet. Wanneer u kiest voor een opgezet preparaat, is het bij honden en katten ook mogelijk om een urn in het preparaat te plaatsen. Natuurlijk is dit niet de enige mogelijkheid, zo kunt u ook kiezen om slechts het skelet of de huid te laten prepareren. Alles is mogelijk bij ons, niets is gek. Voor specifieke wensen kunt u altijd contact opnemen.

Hoeveel kost dit?

De prijzen variëren en zijn geheel afhankelijk van uw wens. Wij informeren u hier graag over middels een telefonisch gesprek of een email. Let op – het opzetten van huisdieren is een heel specifiek vakgebied en daarom een kostbare dienst.

Mijn huisdier is overleden, wat nu?

Wanneer u eraan denkt om uw huisdier te laten prepareren, is het belangrijk om snel in actie te komen. Het is altijd raadzaam om via de telefoon of email contact met ons op te nemen. Wij raden sterk aan om uw huisdier binnen 24 uur in te vriezen. Op deze manier voorkomt u veel schade aan de huid van het dier. Wanneer u binnen 48 uur bij ons kunt zijn en geen mogelijkheid tot invriezen hebt, is dit niet dringend nodig. Zo koel en droog mogelijk bewaren is hierbij wel belangrijk.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra uw overleden huisdier bij ons wordt gebracht, krijgt u nog even de kans om afscheid te nemen. Het is natuurlijk niet niks. Voor ons is het erg belangrijk om te weten wat uw wensen zijn: hoe wilt u uw hond, kat, knaagdier of reptiel geprepareerd hebben? Foto’s zijn hierbij erg belangrijk. We bespreken uw wensen ter plekke met de preparateur.

Resomeren

Als taxidermist maken we voornamelijk gebruik van de huid. Wanneer het huisdieren betreft, gebruiken we ook enkele botten: de schedel en de botten van de poten zijn heel kenmerkend voor het individuele beestje. Wat er overblijft, kunnen wij niet gebruiken. Deze overblijfselen geven we ook graag een waardig afscheid.

Sinds 2021 hebben we een fijne samenwerking met Dierenuitvaartcentrum Venlo. Zij maken gebruik van de techniek Aquamation. Watercrematie, ook wel resomeren genoemd, is een proces waarbij stoffelijke resten van mens of dier onder druk en met behulp van kaliumhydroxide versneld worden ontbonden in verwarmd water. Het wordt ook wel uitgelegd als het versneld vergaan van een stoffelijk overschot.

Door uw huisdier in een bad met water te plaatsen, de temperatuur te reguleren en een alkalische vloeistof toe te voegen, wordt  het ontbindingsproces van het lichaam van uw huisdier bevorderd. De wetenschappelijke term van dit hele proces is alkalische hydrolyse.

Deze nieuwe methode, door de producent aangeduid als Aquamation, is 90% energiezuiniger, 90% minder milieubelastend. Bovendien gaat er 20% meer as terug naar de familie en zit er in die as geen roetdeeltjes waardoor de as mooi wit van kleur is.

Preparateur aan het woord

Wesley Kevenaar zet al ruim twintig jaar dieren op. In de loop van de tijd heeft hij zich gespecialiseerd in het opzetten van huisdieren. “Het is bij huisdieren erg belangrijk om de tijd te nemen. Het verhaal van de klant en meegebrachte foto’s zijn voor mij leidend. Ik wil het huisdier echt leren kennen op die manier. Hierdoor kan ik een zo goed mogelijke representatie neerzetten van hoe u, uw huisdier kent. Wij behandelen huisdieren met uiterste zorg en tijdens het opzetten van uw huisdier onderhouden wij altijd nauw contact met het baasje”.

Back to Top
Product has been added to your cart